Pół kg mąki
ok szklanki gorącej wody
1 jajko
2 łyżki oleju
szczypta soli
Wszystko zagnieść na jednolite lśniące ciasto pierogowe .
1 kg kiszonej kapusty
3 łyżki oleju
2 średnie cebule
sól, pieprz do smaku
Cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmaż na oleju.
Kapustę odcisnąć z nadmiaru soku posiekać i ugotować w wodzie do miękkości.Odcedzić.
kilka namoczonych grzybków ugotować i zmielić.Podsmażoną na złoty kolor cebulę połączyć z kapustą i zmielonymi grzybami całość smażyć przez około 15 minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
dodane na fotoforum:
magdabo 2010-01-16
Są przepyszne ... podobnie u mnie ...
violinka 2010-01-16
Nie są odosobnieni hihihi pozdrawiam mrożnie
lunio 2010-01-16
...też mogłabym codziennie jeść!!!!
girl21 2010-01-16
też bym mogła jesc codziennie ale najlepiej smakują w Wigilie tak jak Sos grzybowy :D
Ale pierożki lubie smazone na oleju rzepakowym lub lnianym :)
Pozdrawiam i zapraszam do mnie :)