Jajka z kapustą pekińską w sosie ogórkowo czosnkowym.

Jajka z kapustą pekińską w sosie ogórkowo czosnkowym.

8 jajek
pół kapusty pekińskiej
2 ogórki zielone
2 ząbki czosnku
sól,pieprz
majonez

Jajka ugotować na twardo,pokroić na połówki lub ćwiartki i ułożyć na półmisku Posypać poszatkowaną kapustą pekińską (same zielone listki wyciąć grube nerwy).Posypać solą i pieprzem.Ogórki zetrzeć na grubej tarce razem ze skórką dodać do nich przeciśnięty przez praskę czosnek i majonez,wymieszać.Sosem polać jaja w kapuście posypać siekanym szczypiorkiem.

dodane na fotoforum:

beamm

beamm 2010-03-16

ale uczta mniam

ewka67

ewka67 2010-03-16

Zaraz tam będę.....ale smaczne....))

theresa

theresa 2010-03-16

jajka jadlam sosie z porów ....pyszny .

jaworr

jaworr 2010-03-16

Jajka są pod spodem sałatki, czy pokrojone i wymieszane....:))

magdabo

magdabo 2010-03-16

Sosik pycha ... taki lubię , całość extra !!!

kris13

kris13 2010-03-16

O,ten przepis wypróbuję napewno!To musi być dobre!!!

halinag

halinag 2010-03-17

takiej nie robiłam przepis super.a sałata wygląda apetycznie

kazia53

kazia53 2010-03-17

dzieki za przepis :-* skorzystam

dodaj komentarz

kolejne >