Mini rolmopsy w sosie tatarskim

Mini rolmopsy w sosie tatarskim

3 duże płaty śledziowe matias
1 cebula
papryka konserwowa
1 płaska łyżka cukru
2 szklanki wody
1/4 szklanki octu
ziele angielskie
liść laurowy
sól
Sos tatarski:
1 pęczek posiekanego szczypiorku
2 łyżki posiekanych grzybków konserwowych
1 łyżki posiekanych cebulek konserwowych
1 łyżka posiekanej papryki konserwowej
2 łyżki groszku konserwowego
3.4 szklanki majonezu
1 czubata łyżka śmietany
sól
pieprz

Śledzie wymoczyć w zimnej wodzie około 2 godz , zmieniając wodę 2 razy)Cebule pokroić w piórka, zagotować wodę z przyprawami, cukrem i octem.Dodać cebulę i chwilę zagotować, odstawić do całkowite wystygnięcia.

Wymoczone śledzie włożyć do wody z cebulą i odstawić na 60 min.Następnie śledzie wyjąć każdy płat pokroić wzdłuż na 3 paski.Na środku ułożyć odsączoną cebulę i po 2 kawałki konserwowej papryki , zwinąć i spiąć wykałaczką.

Ułożyć na półmisku i polać sosem tatarskim.

Wykonanie sosu tatarskiego:
Majonez wymieszać ze śmietaną, dodać posiekany szczypiorek, paprykę konserwową , posiekane cebulki, groszek i grzybki.Doprawić solą i pieprzem.

Smacznego.

dodane na fotoforum:

majla11

majla11 2011-12-05

Masz dziewczyno mistrza w tym co robisz, naprawdę.Pozdrawiam :-)

szaman1

szaman1 2011-12-05

Witam ,życzę miłego udanego tygodnia dużo słoneczka i uśmiechu :))))))

anita591

anita591 2011-12-05

Wam spokojnego i przyjemnego wieczorku:)pozdrawiamy:)

ezbro7

ezbro7 2011-12-05

pycha

guniu72

guniu72 2011-12-06

Wyglądają obłędnie :)

dodaj komentarz

kolejne >