Bardzo szybko się robi to ciasto i jest bardzo dobre, polecam.
Składniki:
1,5 szklanki mąki 180 gr. margaryny 3/4 szkl. cukru 3 jajka 150 mililitrów adwokata 2 łyżeczki proszku do piecz. truskawki, cukier puder do posypania.
Sposób przygotowania:
Margarynę / ja używałam masła/ rozpuścić w rondelku i wystudzić. Jajka całe ubić z cukrem na puch, dodać przestudzoną margarynę i adwokat, wymieszać. Na koniec dodać mąkę z proszkiem, wyrobić. Wyłożyć do foremki 22x22, na wierzch ułożyć truskawki / ja miałam duże więc pokroiłam na pół/ Piec w temp. 180 st. przez 35 minut.
Dodam jeszcze, że trzeba zwrócić uwagę , żeby ciasto nie było za rzadkie bo wtedy truskawki opadną na dno, piszę dlatego bo te szklanki są różne.
Smacznego!!!!!
keisidz 2020-06-29
Dałam się dzisiaj namówić na obiad z flądry i na ciasto patrzeć nie mogę. Na flądry długo pewnie też NIE
lucilla 2020-06-29
co ma wspólnego flądra z ciastem ?? nie rozumiem ??