Moje ostatnie odkrycie:
Lubię ....grillować.
Dorsza... oczywista.
Copyright @ maska33
maska33 14 dni temu
Zabrzmiało to (sam przyznasz Kolego) dwuznacznie.
Ale przyjmuję z........ ukłonem.
;))))
hotoo 13 dni temu
jedzonko jak ta lala...Ale nigdy nie zrozumiem kto to ymyslił takie połaczenie ryba plus cytryna....:) Raz nad morzem był plasterek pomaranczy i to wizualnie było urokliwe :)
maska33 13 dni temu
Rzeczywiście i ja nie wiem kto to wymyślił.
Faktem pozostaje,że ogólnie dostępną "przyprawą", która podkreśla doskonały smak mięsa ryby jest właśnie sok z cytryny.
Można nim delikatnie skropić surową rybę jak i już przygotowaną na chwilę przed podaniem.
Cytryna podkreśla świeżość ryby, oraz nadaje ciekawego aromatu.
Przyznaję,że do dorsza w innej postaci cytryny nie używam.
Z grilla-zawsze.
Pozdrawiam ;)