Lekki bigosik:)

Lekki bigosik:)

Lekki bigosik

Składniki:
1kg kapusty kiszonej
2 kiełbaski z fileta
podwójna pierś z kurczaka
0,5kg wołowiny gulaszowej
0,5kg cielęciny
0,5kg udźca z indyka
kilka listków bobkowych
kilka ziaren ziela angielskiego
pół szkl. ciemnego sosu sojowego
mały słoiczek przecieru pomidorowego
troche majranku

Wykonanie:
Kapustę odcisnąć,pokroić i wrzucić do garnka,zalać wodę tak aby lekko kapustę zakrywała i dodać listki i ziele.Gotować do miekości. W czasie gotowania kapusty przygotowac mięso.Najdłużej gotuję sie wolowina i ją najlepięj zacząć gotować jeszcze przed kapustą.W drugiej kolejności gotuję sie cielęcina,potem udziec a najkrócej pierś z kurczaka.
Kiedy kapusta będzie już miękka doprawić ją sosem sojową,przecierem i majrankiem.Na koniec dodawać wszystkie mięsa i gotować nadal.Ostudzic i następnego dnia podgrzewć jeszcze raz.Najlepszy bigos jest kiedy gotuję sie go 7 dni i Was do tego zachęcam,a najlepiej jeśli każdego dnia dodacie kolejny rodzaj mięsa,jako ostatnią oczywiście kiełbaskę.

dodane na fotoforum:

julinka

julinka 2010-01-19

kurcze to praktycznie je sie wszystko ;)

fantazi

fantazi 2010-01-19

Super......taki to można jeść bez wyrzutów sumienia:)

dodaj komentarz

kolejne >