Prosto z ogrodu, do niedzielnego obiadu.

Prosto z ogrodu, do niedzielnego obiadu.

keisidz

keisidz 2022-02-13

1 - duży por
1 - marchewka
1 - jabłko
1 łyżka - soku z cytryny
SOS
2 łyżki - majonezu
2 łyżki - jogurtu naturalnego
1 łyżka - miodu
1 łyżka - soku z cytryny
pieprz
Marchewkę i jabłko zetrzeć na tarce . Skropić sokiem z cytryny. Dorzucić pora pokrojonego w półplasterki.
Majonez wymieszać z jogurtem. Posłodzić miodem. Przyprawić pieprzem i zakwasić sokiem z cytryny. Przelać do surówki. Przykryć i odstawić do chłodu, by składniki się przegryzły.

tebojan

tebojan 2022-02-13

Re; dziękuję za ciekawy przepis.
Wydrukowałem i przekazałem szefowej kuchni.

ona11

ona11 2022-02-13

uwielbiam pory, z własnego ogródka najllepsze

mimozka

mimozka 2022-02-13

Od lat robię taką surówkę jak wyżej , ale robię też mięso mielone + warzywa doprawione i zawijane w liście pora jak gołąbki . Udusić z dodatkiem śmietany , pomidorów itp w/g uznania ... Prima sort jedzonko ! Gratuluję okazu i pozdrawiam

styna48

styna48 2022-02-13

O jak dobrze zajrzeć...

dodaj komentarz

kolejne >