keisidz 2022-02-13
1 - duży por
1 - marchewka
1 - jabłko
1 łyżka - soku z cytryny
SOS
2 łyżki - majonezu
2 łyżki - jogurtu naturalnego
1 łyżka - miodu
1 łyżka - soku z cytryny
pieprz
Marchewkę i jabłko zetrzeć na tarce . Skropić sokiem z cytryny. Dorzucić pora pokrojonego w półplasterki.
Majonez wymieszać z jogurtem. Posłodzić miodem. Przyprawić pieprzem i zakwasić sokiem z cytryny. Przelać do surówki. Przykryć i odstawić do chłodu, by składniki się przegryzły.
mimozka 2022-02-13
Od lat robię taką surówkę jak wyżej , ale robię też mięso mielone + warzywa doprawione i zawijane w liście pora jak gołąbki . Udusić z dodatkiem śmietany , pomidorów itp w/g uznania ... Prima sort jedzonko ! Gratuluję okazu i pozdrawiam