Już czas by przygotować ciasto na...

Już czas by przygotować ciasto na...

Piernik staropolski etap I
...teraz przykrywamy ,wynosimy w chłodne miejsce na 4 tygodnie.
przepis tu
https://www.wielkiezarcie.com/recipe20411.html
bez tego piernika nie wyobrażam sobie świąt ,robię go już po raz piąty

salma67

salma67 2013-11-09

a no tak, czas już zaczynać przygotowania do świąt

malako

malako 2013-11-09

dzięki za przypomnienie:))

moon7

moon7 2013-11-09

Tez bedę nastawiac ten piernik za kilka dni:-)
W zeszlym roku zrobiłam po raz pierwszy i bede juz robic zawsze;-)
Rewelacyjny piernik, wart tych wszystkich przygotowan:-)

alkaa

alkaa 2013-11-09

prawda...dzięki za przypomnienie...

lila08

lila08 2013-11-09

tak ,zgadza się ,już czas ...ja we wtorek przygotuję ...

eduma

eduma 2013-11-09

Ja też dziś zrobiłam pierniczek- pierwszy raz w życiu! Pozdrawiam

kiki139

kiki139 2013-11-09

jaki dajesz miód ???

anet36

anet36 2013-11-09

miód daję wielokwiatowy....

kiki139

kiki139 2013-11-09

chcę w tym roku zrobić pierwszy raz:)

kiki139

kiki139 2013-11-09

a ile Ci wychodzi z takiej proporcji????

anet36

anet36 2013-11-09

z tej porcji wychodzi dużoooo
ja ciasto dzielę na sześć części [ piekę każde osobno]

kiki139

kiki139 2013-11-09

oooo to jestem w szoku, rozumiem, ze pieczesz na płaskiej blasze placki do przekładania???

kiki139

kiki139 2013-11-09

w poniedziałek zabieram się za niego :) orzechy mam ale musze jeszcze chyba rodzynki dokupić :)

betaww

betaww 2013-11-09

Czy tak jest lepiej? ( piec osobno?)
Pozdrawiam i dziekuje za przepis....***

kris13

kris13 2013-11-09

O! Dzięki za przypomnienie_trzeba robić ciasto :)))

kimeraj

kimeraj 2013-11-10

Nie zapomnij kochana karteczki wyjąć ;)

ono999

ono999 2013-11-18

Witaj, robiłam piernik według Twojego przepisu, pachnie obłędnie tylko trochę mnie martwi jego konsystencja ma być taki gęsty? i jeszcze pytanko względem bakalii jeśli dasz orzechy nie będą za miękkie?

kiki139

kiki139 2013-12-07

dzisiaj chcę piec, bo to już czas ale mam pytanko jak podzielisz to na części to ile czasu pieczesz, jedną ???

anet36

anet36 2013-12-07

około 12 - 15 minut (zależy od grubości placka)

kicia77

kicia77 2013-12-08

witaski nigdy go nie robiłam a teraz juz za pozno.;(( zostało z 10dni + tydz by zmiękł nie da rady co??

dodaj komentarz

kolejne >