Pierwszy raz je robię . Jestem ciekawa jak smakują ...
•1 kg parówek (bądź serdelki)
•3 - 4 cebule
•Zalewa:
•Na 1litr: 1 szklanka octu 10%,
•3 szklanki wody,
•2-3 liście laurowe,
•kilka ziarenek ziela angielskiego,
•kilka ziaren pieprzu ziarnistego,
•3 łyżeczki cukru,
•łyżeczka soli,
•główka czosnku (ew. papryczki chilli)
Zmieszać ocet z wodą, dodać przyprawy oraz cebule, czosnek etc. Zalewę zagotować , przykryć i odstawić do wystudzenia .
W słoikach poukładać parówki bez foli, przełożyć cebulą i zalać zalewą. Słoiki zakręcić i odstawić ...
dodane na fotoforum:
babcia1 2014-12-26
no kurcze pierwszy raz to widzę i jestem ciekawa jak to może smakować tym bardziej że na 1 litr wody aż szklanka octu?