Dorsz to bardzo popularna ryba . Często robię po grecku rzadziej jako drugie danie .Wolę grube filety z dorsza w których mięso układa się pięknymi białymi płatami. Niestety ostatnio filety dostępne w sprzedaży są trochę ,, odchudzone"- nie za wiele można z nimi zdziałać. Ale trudno- dorsz jest smaczny sam z siebie.
Przepis na blogu ,, Buniabaje w kuchni"
https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2013/01/dorsz-marynowany-w-cebuli.html
dodane na fotoforum:
bunia 2013-01-11
ondra- już dawno normalnego dorsza takiego zeby filet miał z 5 cm grubości nie widziałam. A zawsze takie kupowałam na rybę po grecku .
bea73 2013-01-11
Witam.... bardzo późnym wieczorek a właściwie już nocką;)))) pozdrawiam, kolorowych snów życzę i super weekendu:)
bunia 2013-01-12
Biedaczek ale smakowity :) - przemyślałam sobie wyglad dorszy- są trendy- trzymają linię :)
rzabcia 2013-01-17
pysznie wyglada! .........zamiast cebuli dodaje pora:)...........a czy wiesz ,ze w grecji nie maja pojecia o takiej rybie po grecku jak my robimy:)