Dorsz marynowany w cebuli

Dorsz marynowany w cebuli

Dorsz to bardzo popularna ryba . Często robię po grecku rzadziej jako drugie danie .Wolę grube filety z dorsza w których mięso układa się pięknymi białymi płatami. Niestety ostatnio filety dostępne w sprzedaży są trochę ,, odchudzone"- nie za wiele można z nimi zdziałać. Ale trudno- dorsz jest smaczny sam z siebie.

Przepis na blogu ,, Buniabaje w kuchni"

https://kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com/2013/01/dorsz-marynowany-w-cebuli.html

dodane na fotoforum:

anulkaz

anulkaz 2013-01-11

Bardzo apetyczny:)

lila08

lila08 2013-01-11

jest, nawet można powiedzieć, bardzo smaczny :)))

kris13

kris13 2013-01-11

dorsza też lubię...ja smażyłam dziś okonia (dostałam od kolegi)

ondra

ondra 2013-01-11

Myślałam, że tylko u nas są chude dorsze... Pozdrawiam :)))

dytka36

dytka36 2013-01-11

Bardzo ładnie i pysznie wygląda.

bunia

bunia 2013-01-11

ondra- już dawno normalnego dorsza takiego zeby filet miał z 5 cm grubości nie widziałam. A zawsze takie kupowałam na rybę po grecku .

bea73

bea73 2013-01-11

Witam.... bardzo późnym wieczorek a właściwie już nocką;)))) pozdrawiam, kolorowych snów życzę i super weekendu:)

bahus

bahus 2013-01-12

Biedaczek :D

bunia

bunia 2013-01-12

Biedaczek ale smakowity :) - przemyślałam sobie wyglad dorszy- są trendy- trzymają linię :)

rzabcia

rzabcia 2013-01-17

pysznie wyglada! .........zamiast cebuli dodaje pora:)...........a czy wiesz ,ze w grecji nie maja pojecia o takiej rybie po grecku jak my robimy:)

bunia

bunia 2013-01-18

rzabcia - pewnie bretończycy o fasolce po bretońsku też nie słyszeli :)

dodaj komentarz

kolejne >