CHLEB PSZENNO -ZYTNI  JESZCZE GORACY.

CHLEB PSZENNO -ZYTNI JESZCZE GORACY.

CHLEB PSZENNO-ZYTNI

Jeszcze goracy.Na dzis koniec roboty w kuchni ,w koncu wolne.NIE
.Mozna piec w zaroodpornym naczyniu.
Zapraszam na pietke i nawet zrobie swojskie maslo .Ten chleb jest przepyszny.
25 dag maki pszennej
25 dag maki zytniej jasnej
350ml letniej wody
1,5 lyzeczki soli morskiej
15 g swiezych drozdzy
Wszystkie skladniki wlozyc do miski i wyrobic mikserem lub robotem (5 min). Odstawic do wyrosniecia. Miedzy czasie skladac chleb w koperte i odstawic do wyrosniecia ,te czynnosc powtorzyc jeszcze dwa razy.
Nagrzac piekarnik do 240 °C wstawic garnek do pieczenia chleba.Gdy osiagnie temp.wyjac garnek z piekarnika wlozyc chleb naciac zyletka i posmarowac mlekiem piec 10 min ,potem zmniejszyc temp.do 190°C piec 20min .Po tym czasie zdjac pokrywke z garka i dopiekac jeszcze 15 min.

dodane na fotoforum:

dodane na fotoforum:

evita

evita 2013-09-27

Pachnie i ładnie wygląda...

moon7

moon7 2013-09-27

Pycha!
Jestem wielką fanką Twoich chlebów:-)

oya04

oya04 2013-09-27

piekny !

lila08

lila08 2013-09-27

jak malowany :)

rosa99

rosa99 2013-09-29

Chlebek ,przpomina mi moją MAMĘ,też wspaniale wypiekała chleb.

kimeraj

kimeraj 2013-09-30

Gorący to on był 4 dni temu....a teraz nawet okruszek po nim nie został :((

intma43

intma43 2013-10-01

Iza, czy istnieje szansa na przepis do tego właśnie chleba? Wygląda rewelacyjnie!

intma43

intma43 2013-10-03

Iza,dzięki :))

zoja54

zoja54 2013-10-03

Ciekawy przepis muszę wypróbować:)

guniu72

guniu72 2013-10-04

Niesamowicie pysznie wygląda :)

iwatoja

iwatoja 2013-11-20

Kiedyś na jakimś blogu czytałam już ten przepis ale chlebka tak nie piekłam.
Pozdrawiam:)))

ewaiza

ewaiza 2013-11-21

re, iwatoja ten przepis sama sobie wymyslilam i do stosowalam do mego garka ,dziwne ze taki sam jest na "blogu ",mozesz podac link.

dodaj komentarz

kolejne >