Wegetariańska (i dietetyczna) zupa jarzynowa.

Wegetariańska (i dietetyczna) zupa jarzynowa.

Włoszczyznę i grubą łodygę brokuła zetrzeć na tatce jarzynowej.
Do garnka z wodą wrzucić fasolkę szparagową i utartą włoszczyznę.
Gotować ok. 15 minut.
Pod koniec osolić, dodać pieprz i kurkumę.

maria57

maria57 2015-01-19

grubą łodygę obieram ze skóry i albo siekam na plastry i gotuję, albo zjadam na surowo w trakcie kiedy reszta się gotuje (na surowo najsmaczniejsze)

ewaiza

ewaiza 2015-01-19

A ja zawsze wyrzucam korzen brokula

jokam

jokam 2015-01-19

Izo, nie wyrzucaj! szkoda go marnować!

Mario, na surowo najzdrowiej... ale do gryzienia trzeba mocne zęby mieć... :D

lila08

lila08 2015-01-19

ja też zjadam na surowo ,uwielbiam ...

izolek

izolek 2015-01-19

Dobry sposób, żeby zetrzeć łodygę brokuła - kroiłam w cieniutkie plasterki ale tak jest szybciej - dzięki za pomysł.

ewaiza

ewaiza 2015-01-20

juz teraz wiem,dziekuje

dodaj komentarz

kolejne >