Ale ok, w smaku dobry ( chleb zytnio pszenny)
wiesia9 2020-04-21
Ach, pięknie zagnieciony chleb, nawet wgnieciony! Będzie jeszcze lepszy, ma bardzo ciekawy wygląd ;-)
bourget 2020-04-21
a wiesz chociaz czyja lapa?? BTW ...gotuje bigos...pierwszy raz w zyciu...juz drugi dzien gotuje...bo nie da sie kupic w zadnym polskim sklepie, a ja teraz z rozpaczy siedze w kuchni...w zyciu tyle sie nie nagotowalam...chyba jakis chleb upieke...
kromis 2020-04-21
Oj wiem doskonale, ktore zlatalo!!! Na samo moje « wejscie smoka « do kuchni wystrzelil jak z procy i nie pokazywal sie z 2h.
Bourget: piecz !!! Ja juz 5 upieklam, nie liczac bulek.
Trafilam na super latwy przepis i chleb dlugo pozostaje swiezy.
orioli 2020-04-22
Jestem uzależniona od chleba z mąki orkiszowej, pochodzącej z tutejszego, niewielkiego młyna. Piekę na zakwasie.
bourget 2020-04-22
a ten chleb - taki latwy jak mowisz - potrzebuje drozdzy? bo ja kiedy kupowalam przyprawy do bigosu w zwykle swietnie zaopatrzonym supersamie (listek laurowy, itp) rozmawialam z pania szukajaca drozdzy..i sklep nie mial..