z inspiracji jokam

z inspiracji jokam

https://www.garnek.pl/jokam/34482109/vegeta-domowa

też zrobiłam sobie domową vegetę

ostatnio słyszałam fajne określenie:,, odgapiłam,,
więc i ja odgapiłam jak zrobić domową vegetę bez chemii i konserwantów. Skorzystałam z doświadczeń Joanny/jokam i przed suszeniem warzywa rozdrobnilam w cieniutkie plasterki specjalną przystawką do maszynki do mięsa. Suszyłam warzywa w suszarce do grzybów. Po wysuszeniu zblendowałam całość i przyprawiłam tak jak mi akurat wtedy moja fantazja podpowiedziała. Narobiłam tej przyprawy chyba na 2 lata

maria10

maria10 2018-09-18

.... ja też robiłam w ubiegłym roku ale wyjątkowo szybko ją zużyłam.... trzeba mi będzie też pomyśleć na ten rok o vegecie.... re.: już padam na nos ale chciałam dopisać kolejne dni porad ogrodniczych dla Garnkowiczów..... myślę, że koło środy będę już miała więcej czasu..... gorąco pozdrawiam i miłej i spokojnej nocy życzę Ci Maryniu:)))))

reni1

reni1 2018-09-19

Tez robilam ...i pewnie znowu zrobie..pozdrawiam..;)))

mimozka

mimozka 2018-09-19

Marysiu , dziękuję ! Od dawna robię tę wegetę , dużo , bo rozdaję rodzince . Pozdrawiam :)

reni51

reni51 2018-09-19

Ja nigdy nie robiłam ale może kiedyś. ..

ewjo66

ewjo66 2018-09-19

dwa lata temu robiłam w lekkiej słonej zalewie, ale coś nie *pykło* bo się ukisiło...no i wywaliłam ...

wydra73

wydra73 2018-09-19

Doskonale ususzone,pachnie.
Admiruję, nie stosuję.

jokam

jokam 2018-09-24

kolorowo...
pachnąco...
ach, jak ślicznie...

(komentarze wyłączone)