https://www.garnek.pl/jokam/34482109/vegeta-domowa
też zrobiłam sobie domową vegetę
ostatnio słyszałam fajne określenie:,, odgapiłam,,
więc i ja odgapiłam jak zrobić domową vegetę bez chemii i konserwantów. Skorzystałam z doświadczeń Joanny/jokam i przed suszeniem warzywa rozdrobnilam w cieniutkie plasterki specjalną przystawką do maszynki do mięsa. Suszyłam warzywa w suszarce do grzybów. Po wysuszeniu zblendowałam całość i przyprawiłam tak jak mi akurat wtedy moja fantazja podpowiedziała. Narobiłam tej przyprawy chyba na 2 lata
maria10 2018-09-18
.... ja też robiłam w ubiegłym roku ale wyjątkowo szybko ją zużyłam.... trzeba mi będzie też pomyśleć na ten rok o vegecie.... re.: już padam na nos ale chciałam dopisać kolejne dni porad ogrodniczych dla Garnkowiczów..... myślę, że koło środy będę już miała więcej czasu..... gorąco pozdrawiam i miłej i spokojnej nocy życzę Ci Maryniu:)))))
mimozka 2018-09-19
Marysiu , dziękuję ! Od dawna robię tę wegetę , dużo , bo rozdaję rodzince . Pozdrawiam :)
ewjo66 2018-09-19
dwa lata temu robiłam w lekkiej słonej zalewie, ale coś nie *pykło* bo się ukisiło...no i wywaliłam ...
(komentarze wyłączone)