Niedzielne smaki.

Niedzielne smaki.

Nie używam "opalanej cebuli" do zabarwiania rosołku.


Już tylko za miesiąc,bo 21 marca ,będziemy witać pierwszy dzień kalendarzowej wiosny.
Po długiej zimie z tęsknotą wyczekujemy tego dnia i jest to wystarczający powód do radości dla wszystkich zmęczonych zimnem i wcześnie zapadającym mrokiem.

Copyright 1840 @ maska33

awangar

awangar 2021-02-21

Też lubię ten smaczek.

tesla

tesla 2021-02-21

Dogadzasz sobie. Smacznego.

asiao

asiao 2021-02-21

Tradycja także w śląskiej kuchni :)

bonduel

bonduel 2021-02-21

To może trochę kurkumy ?

skama07

skama07 2021-02-21

rosól jakto rosół pewnie smaczny.ale miseczka w ładnym kolorze:)

styna48

styna48 2021-02-21

Już w przyszłym tygodniu zapowiadają wiosenne temperatury , pożyjemy zobaczymy.

halka

halka 2021-02-24

Kiedy jeszcze mieszkałam w Polsce, to w niedzielę obowiązkowo był rosół.

dodaj komentarz

kolejne >