Langosze..

Langosze..

...z gyrosem, kapustą, kukurydzą, ogórkiem, pomidorkiem, cebulą czerwoną i sosem czosnkowym.

Langosze można zajadać z czym kto lubi.Na słodko,na słono itd....

PRZEPIS

0,5 kg mąki
5 dag drożdży
100 ml mleka ciepłego
250 ml wody ciepłej
2 łyżeczki soli
2 łyżeczki cukru

Ze składników zagnieśc ciasto i odstawić do wyrośnięcia.Gdy ciasto wyrośnie, formować placuszki (ręce naoliwić, bo ciasto się klei) kłaść na rozgrzaną oliwę i smazyć z obu stron na złoty kolor.


Smacznego:)

dodane na fotoforum:

bunio

bunio 2014-02-19

Ach co to, co to? tak pysznie wygląda :-) buziaki Madziu

oli74

oli74 2014-02-19

Marysiu, już jest przepis:)
Buziaki for You :)

argela3

argela3 2014-02-19

To fantastyczne danie:) Wiem ,że ciasto mozna przechowywać w lodówce,jak trafią się niespodziewani goście,jest jak znalazl:)A dodatki zawsze można splodzić z tego co w lodówce się"poniewiera":)

mocarz

mocarz 2014-02-19

Pamiętam smak langoszy z Budapesztu jeszcze a komunistów kiedy mozna je było kupic dosłownie zawiniete w gazetę! i w słoiku była do nich gęsta węgierska zupa :) pyszneee :)

ostatnio w 2010 jadłem w Miscolc-u i juz takie same nie były :)

MAdziu Twoje są cudne!!! dziekuje ze dałaś przepis :) zrobie cos takiego heheheh ale te u ciebie sa wyjątkowe !!!

kajtus2

kajtus2 2014-02-19

Nigdy nie jadłam Langosa musze kiedys spróbowac Twojego przepisu - pozdrawiam ;)

tomeksc

tomeksc 2014-02-19

Ależ to wspaniale wygląda i jaka rewelacyjne fota.
No ale chyba temperówką to Ty nie focisz.

piatal

piatal 2014-02-19

fajne to coś,,hehehe

extensa

extensa 2014-02-19

mniam, mniam - jak pysznie to wygląda!!!! będę próbować zrobić - nie wiem co mi z tego wyjdzie bo wszelkie drożdżowe ciasta to nie moja specjalność... pozdrawiam Madziu bardzo serdecznie:)

ania03

ania03 2014-02-19

brzmi co najmniej kosmicznie:)ale wygląda obłędnie cudownie...przepis już kseram:)pozdrówki moja nowa Ulubiona:)***

violinka

violinka 2014-02-19

ależ pysznie Madziu u Ciebie jak zresztą zawsze placuszków nie znałam napewno zrobię bo drożdżowe uwielbiam pod każdą postacią pozdrówka serdeczne

basia12

basia12 2014-02-19

mniamuśne:)))))

ewaiza

ewaiza 2014-02-19

ale to musi byc pyszne

ewalu

ewalu 2014-02-19

ale to pyszne musi być, i takie kolorowe :))

extensa

extensa 2014-02-19

Dziękuję Madziu - zachęcasz całkiem, całkiem więc chyba spróbuję!
re.: do mojej sałatki (0,5 kg piersi ugotowanych w małej ilości rosołu) oczywiście piersi kurzęce hi, hi, hi... dodaję trzy selery naciowe pokrojone w plasterki, niedużą główkę porwanej sałaty i małą puszkę odsączonych mandarynek, a sos to: 8 łyżek majonezu + 1 mały jogurt (150 ml) + 2 łyżki rosołu z gotowanych piersi + 2 łyżki curry i przyprawy do smaku - wymieszać dokładnie, zalać pozostałe składniki i wymieszać... piersi muszą wystygnąć w rosole i dopiero się je kroi... pozdrawiam wieczorkiem:)

astra40

astra40 2014-02-19

ale pyszności. A ja jeszcze takich frykasów nigdy nie jadłam.

grackon

grackon 2014-02-19

wspaniale wyglada Twoje danie:)

ladyf

ladyf 2014-02-19

Pyszności ... :)

kimeraj

kimeraj 2014-02-19

No kochana, Ty jak coś wymodzisz, to klękajcie narody...... Wygląda przezajeżyście smakowicie !!!!
Buziaczki posyłam na dobrą noc :*

rybka66

rybka66 2014-02-20

To już wiem czym gości zaskoczyć..:)

anad60

anad60 2014-02-20

Kurcze chwilkę człowieka nie ma ...
a tu takie rarytasy....jak tu nie płakać
przy takiej fotce z żalu.....uuuuuu
masz szczęście że nie widzę,zostawiłam
u córki moje komputerowe okulary i dobrze nie widzę...

anad60

anad60 2014-02-21

cha teraz to sobie popatrzę i oczywiście
muszę przy okazji zrobić...nigdy nie jadłam ;(
Pozdrowionka serdeczne :)

terrina

terrina 2014-02-21

Ślinka cieknie:)

lila08

lila08 2014-02-22

a co to za rozpusta ? mniammmm...

dodaj komentarz

kolejne >