Upiekłam *Dziada*, polecam, bardzo smaczny i mało słodki.
To jasne to kostki jabłek albo jasne królewskie rodzynki.
Dziad nie wie, że jest taki smaczny:)
korzystałam z tego przepisu, dałam tylko mniej cukru i łyżeczkę cynamonu:
https://uwagababciagotuje.blogspot.com/2015/01/przepis-na-ciasto-dziad.html
halka 2016-12-13
Bardzo lubię to ciasto i ostatnio tylko takie piekłam.Ja znam je pod nazwą "salceson"; przepis mam taki sam ale przygotowanie trochę prostsze i szybsze.Dodaję całe orzechy pecan a także trochę cynamonu i przyprawy do piernika.
jaworr 2016-12-13
Apetyczne ciasto, nazwa też sobie ku uciesze....
Dziękuję za przepis...skorzystam przy okazji...:))
satsuma 2016-12-14
Z przepisu wynika że piekę takie ciasto ale nie wiedziałam że to dziad.....u mnie w przepiśniku figuruje jako ciasto od Marysi :)))))
Ale pyszne jest ....to fakt
mazurka 2016-12-14
Muszę sobie upiec.
Pozdrawiam i miłego popołudnia życzę.
ewjo66 2016-12-14
nigdy dziada nie robiłam...ale przejrzałam przepis i to ciasto jakby keks skrzyżowany z babką...:-)
kasiaaa 2016-12-14
nie znałam dziada, no ale skoro są baby to i dziady wymyślono;-)
na pewno zrobię...w niedalekiej przyszłości, po nowym roku:-)