[32436697]

Upiekłam *Dziada*, polecam, bardzo smaczny i mało słodki.
To jasne to kostki jabłek albo jasne królewskie rodzynki.
Dziad nie wie, że jest taki smaczny:)

korzystałam z tego przepisu, dałam tylko mniej cukru i łyżeczkę cynamonu:

https://uwagababciagotuje.blogspot.com/2015/01/przepis-na-ciasto-dziad.html

henry

henry 2016-12-13

juz pożeram wzrokiem......... nie czekając na opis!!!

luko40

luko40 2016-12-13

Kusisz,ale nie mnie,praktycznie ciast nie jadam:)

halka

halka 2016-12-13

Bardzo lubię to ciasto i ostatnio tylko takie piekłam.Ja znam je pod nazwą "salceson"; przepis mam taki sam ale przygotowanie trochę prostsze i szybsze.Dodaję całe orzechy pecan a także trochę cynamonu i przyprawy do piernika.

pimpoli

pimpoli 2016-12-13

a pozwolisz,że pierwsze słyszę o takim wypieku?
:))

jaworr

jaworr 2016-12-13

Apetyczne ciasto, nazwa też sobie ku uciesze....
Dziękuję za przepis...skorzystam przy okazji...:))

ewab1

ewab1 2016-12-13

Ale bym zjadła!

asiao

asiao 2016-12-13

Dziad?... nie wygląda taki stary :)))

styna48

styna48 2016-12-14

Wygląda tak apetycznie.

satsuma

satsuma 2016-12-14

Z przepisu wynika że piekę takie ciasto ale nie wiedziałam że to dziad.....u mnie w przepiśniku figuruje jako ciasto od Marysi :)))))
Ale pyszne jest ....to fakt

isia222

isia222 2016-12-14

i w przeświatecznym smaku :):):)

franek9

franek9 2016-12-14

A ja myślałem,że to kolejna odsłona czekolady,tym razem takiej rozpaćkanej :))

mazurka

mazurka 2016-12-14

Muszę sobie upiec.
Pozdrawiam i miłego popołudnia życzę.

ewjo66

ewjo66 2016-12-14

nigdy dziada nie robiłam...ale przejrzałam przepis i to ciasto jakby keks skrzyżowany z babką...:-)

kasiaaa

kasiaaa 2016-12-14

nie znałam dziada, no ale skoro są baby to i dziady wymyślono;-)
na pewno zrobię...w niedalekiej przyszłości, po nowym roku:-)

dodaj komentarz

kolejne >