Szef kuchni serwuje,,,

Szef kuchni serwuje,,,

Wołowe roladki. Mięciutkie w pysznym sosie. Smacznego.

Nadziałem cebulą,ogórkiem kiszonym i pieczarkami.Uważam,że dobry ogórek kiszony super pasuje do duszonej wołowiny.


Jeżeli mieszkasz w okolicy Szczecina i potrzebujesz pomocy przy wyprawieniu przyjęcia, to ja chętnie pomogę.

dodane na fotoforum:

hania44

hania44 2012-09-29

Ale pycha! I to dla mnie mięsko bo najbardziej takie lubię! Pozdrawiam! :)

hania44

hania44 2012-09-29

Re. nie, nie zabrakło...to tylko takie ogólne myśli na temat świata...pozdrawiam! :)

depka

depka 2012-09-29

wolowinka jest ok' a jeszcze taka roladka,,
pozdrawiam ..

jesorek

jesorek 2012-09-29

roladka super, a jeszcze z miesa wołowego to już mistrzostwo ;)

lila08

lila08 2012-09-29

super pasuje...pychotka! dawno nie robiłam wołowych...

rybka63

rybka63 2012-09-29

Ooo...to lubię :)

violinka

violinka 2012-09-29

ja też daję do zrazików woł.ogórek kiszony bez niego nie wyobrażam sobie smaku ja zamiast pieczarek daje boczek wędzony, ale mi apetytu narobiłeś a sosik to poprostu poezja mniam miłego wieczorku pozdro

halka

halka 2012-09-29

Zaserwowałeś mój czwartkowy obiad:)....pyszne są,to prawda.

reni1

reni1 2012-09-29

Pycha..

jaworr

jaworr 2012-09-29

Już dawno nie jadłam takich pyszności...:))

bryza

bryza 2012-09-29

Rewelacja mistrzu :) milutkiej niedzieli słonecznej Ci życzę :)

aam57

aam57 2012-09-29

Też dobre...

sceller

sceller 2012-09-29

i tu masz rację Mistrzu ! kwaszony ogóreczek wspaniale się komponuje z nieco suchawym mięskiem wołowinki :)

damek34

damek34 2012-09-29

no coments,doskonałość dla podniebienia....

beatula

beatula 2012-09-29

Z mięs absolutnie preferuję wołowinę :-). I w moim domku zrazy zawijane, wolowe! zawsze z ogórkiem kiszonym, słoninką, cebulka i paseczkiem chlebka grahamka :-). Przepis mojego śp. dziadziusia Emanuela.

niusia1

niusia1 2012-09-29

od zawsze robiąc roladki postępuje tak: smaruję rozbite mięso musztardą,posolę,popieprze a jako wkładkę obowiązkowo: kiszony ogórek,kawałek wędzonego boczku,kawałek chleba ,cebula- zwijamy,obtaczamy w mące i na gorącu tłuszcz- mocno zrumieniica dalej podlewam gorącą wodą na przemian z sokiem z kiszonych ogórków- pod koniec podlewam 30% śmietana i jeszcze zaciągam sos mąką-gotowe- podawać najlepiej z pyzami - pychotka!!!

niusia1

niusia1 2012-09-29

aaaaaaa ! juz rozumiem- o tego wołka chodziło- no i super- to chętnie skosztuję

dosia

dosia 2012-09-29

...kiszony ogorek najlepiej pasuje:)

magdabo

magdabo 2012-09-29

Pyszności - zgadzam się z Tobą ...)

elza100

elza100 2012-09-29

Pycha;-)

marwer

marwer 2012-09-30

A ja nadziewam:cebulą,ogórkiem kiszonym i boczkiem wędzonym....to teraz spróbuję z pieczarką....pozdrawiam;)

wika53

wika53 2012-09-30

Do mojego dodam jeszcze pieczarkę :)

boga1

boga1 2012-09-30

Przy Tobie trudno by mi się było odchudzić.

asik78

asik78 2012-09-30

Z pieczarkami jeszcze nie robiłam.
Dzięki za pomysł.

tenia45

tenia45 2012-09-30

Wysmienite danie.

eewaa55

eewaa55 2012-09-30

wspaniałe...dodaję jeszcze paseczek papryki konserwowej:)))

adamd66

adamd66 2012-09-30

Czy 700 km to jest blisko ???

:)

grazka5

grazka5 2012-09-30

Pozdrawiam serdecznie w słoneczny niedzielny dzień:)

atessa

atessa 2012-09-30

Mogę być Twoją podkuchenną! Rozważałeś już adopcję? ;)

mimoza7

mimoza7 2012-09-30

Lubię :-)

manekin

manekin 2012-09-30

Nie wygląda na miejscową,aczkolwiek występuje w miejscowych barwach:)))

lukana1

lukana1 2012-09-30

Muchomory gotować i komu dawać do zjedzenia ...hihi???
Urodziwe to są;

halik

halik 2012-09-30

Pychotka ... bardzo żałuję,że tak daleko mam do Szczecina ;))) chętnie bym skorzystała w listopadzie :)))

menia39

menia39 2012-10-01

muszę takie zrobić

lidia23

lidia23 2012-10-01

bardzo apetyczne!

zena13

zena13 2012-10-01

jakie tam burzazyjne..zyjemy w Kapitalizmie to PIZZE serwuja,tutj to ...mozna by bylo sie obzerac....ha ha....i tluszcz.. po palcach by splywal ....poz.milego dnia:):)

hasedi

hasedi 2012-10-01

też tak uważam i ogórasa dodaję :)

jimmi45

jimmi45 2012-10-01

Witam i dzieki za komentarz,borowikow bylo wiecej,sos wyszedl pyszny.
Szkoda ze nie mieszkam blizej Szczecina bo chetnie bym z Toba pokopal i poszukal skarbow.Pozdrawiam.

malwa56

malwa56 2012-10-01

Ależ kusisz tymi specjałami:)))
Pozdrawiam:)))

vente

vente 2012-10-01

A konkretniej przekąski drobnomieszczańskie, czyli drobnej burżuazji ;)

jucca

jucca 2012-10-01

Potrafisz podzialac na zmysly...ale to pyszne..z sosikiem lekko winnym ,bo z sokiem z kiszonych ogoreczkow..ale mam smaka..zrobie to ..pozdrowionka dla szefa:)

vente

vente 2012-10-01

Robiłam dziś wołowinę duszoną na winie, jest lekko gumowata, chyba półtorej godziny duszenia to za krótko?

hmurkaa

hmurkaa 2012-10-01

I czy tu można narzekać...
Wszystko wykwintne smaczne...A jak podane...
mmmmmm.....poezja.

gracha1

gracha1 2012-10-01

Ach, gdybym była cho w połowie tak zdolna ... ach ...

joju99

joju99 2012-10-01

...i do tego czerwona kapusta i kluski śląskie......

basa55

basa55 2012-10-02

pychotka:)

aguta11

aguta11 2012-10-02

SUPER

pati88

pati88 2012-10-02

pychotka...:)

maria57

maria57 2012-10-06

ogórek kiszony+wołowinka+ciut wędzonego na zimno boczku +cebula = zawsze dla mnie wyborne jedzenie, ostatnio nawet nie zawijam, tylko bitki luźne w ten sposób przyrządzam (ogórek ucieram na tarce na dużych oczkach - sos jest trochę bardziej konkretny)

marik54

marik54 2012-10-07

...uwielbiam roladki wołowe...

efi79

efi79 2012-10-11

Wyglądają rewelacyjnie !!

dodaj komentarz

kolejne >