będzie wędlinka dojrzewająca ;-)

będzie wędlinka dojrzewająca ;-)

schab obrany z błony, ładniej wygląda ;-)
... pierwszy etap już za mną :-) czyli marynowanie w cukrze, teraz leży w soli do jutra :-)
-Maxio sobie chwalił, teraz zobaczymy czy mi wyjdzie ;-)


https://kuchnia.my-forum.pl/posts/1824/1841/

dodane na fotoforum:

slawek9

slawek9 2012-03-04

to jeszcze zdarzają się taki ładne kawałki mięsa??? myślałem, że tylko w reklamach...

pinecha

pinecha 2012-03-04

-slawek9
... na bazarku był schabik kupowany :-)
-w markecie raczej takiej grubej sztuki to się nie wypatrzy :-(

maxmen

maxmen 2012-03-04

Do suszenia lepsze są wąskie kawałki mięsa. :)))
Ja osobiście wolę suszoną karkówkę.
Schabik jest dla mnie zbyt suchy.

pinecha

pinecha 2012-03-04

-maxmen
... następnym razem zrobię karkówkę ;-)
-na razie zobaczę, czy to mi wyjdzie :-)

maxmen

maxmen 2012-03-04

Wyjdzie na bank... :)))

lila08

lila08 2012-03-04

wyjdzie...wyjdzie...robiłam już kilka razy,karczek o niebo lepszy...:) i tak jak max napisał...wąskie kawałki lepsze...ale można dłużej suszyć...karczek trzeba suszyć 7 dni... ;)

dodaj komentarz

kolejne >