Testowałam nowe ciasto.Smaczne.
Ciasto na pierogi.
Masło i zwiększona liczba żółtek sprawią, że ciasto jest delikatne i nie wysycha podczas przygotowywania pierogów.Nie podsypywać mąką.
Składniki ciasta pierogowego
Z podanych proporcji przygotujesz mniej więcej 50-60 sztuk
500 g mąki pszennej
3/4 szklanki ciepłej wody
50 g miękkiego masła
3 żółtka
1 łyżeczka soli
Mąkę wysyp na stolnicę i dodaj miękkie masło, jajko, żółtka, sól oraz stopniowo dolewaj wody. Zagnieć na elastyczne i miękkie ciasto. Ciasto przykryj ściereczką i odstaw na 15 minut żeby odpoczęło.
gepi12 2017-03-14
SUPER! PRZEPIS, DZIŚ GO WYPRÓBUJĘ, PONIEWAŻ PRZYGOTOWUJĘ SIĘ DO REMONTU ZNISZCZONEGO PRZEZ NIEODPOWIEDZIALNYCH LOKATORÓW MIESZKANIA, W KTÓRYM MAM ZAMIESZKAĆ - TAK POSTANOWIŁY MOJE DZIECI ZE SWOIMI ŻYCIOWYMI PARTNERAMI, WIĘC U MNIE NA CZAS REMONTU NOCOWAĆ BĘDĄ "ZŁOTE RĄCZKI" - OBIADKI W RESTURACJI "NA WAGĘ", ALE KOLACJE I ŚNIADANIA NA MOJEJ GŁOWIE!
vitaawe 2017-03-14
mniam pyszotta.........................:)
czes59 2017-03-14
Wygladają bardzo smakowicie i na pewno takie są. Lubię. Re. bardzo dziękuję za miłe słowa o mojej galerii.
maria10 2017-03-14
.... to moje najulubieńsze pierogi..... a Twoje wyglądają bardzo apetycznie.... :)))))))