*...i chołodziec litewski milcząc żwawo jedli...*
jaworr 2015-07-29
Apetyczny chłodnik, narobiłaś mi smaku....:))
Bardzo lubię zupy, szkoda że przez monitor nie skosztuję...:))
halka 2015-07-29
No,nie....jadę do sklepu po botwinkę;narobiłaś mi takiego apetytu,że język mi chce uciec gdy patrzę:),... może pomoże w upał bo już nie wiem co gotować.Kefir i młode ziemniaczki z koperkiem,już się rodzince przejadły.
pantoja 2015-07-29
Powiem Halinko, że to nasza ulubiona zupa. Na *wyjściowo* dodaję pokrojone w kosteczkę białka jajek i szczypiorek. Ta jest w stanie roboczym. Nie ma tłuszczu, zimna nie może mieć. Rosół gotuję poprzedniego dnia, wstawiam do lodówki i odtłuszczam. Przepis z kuchni litewskiej:)
elap6 2015-07-29
O kurcze ale mam ochotę na taką zupkę....może za dwa tygodnie zjem :-)
Oczywiście jak sobie ugotuję :-)
luko40 2015-07-29
Kiedyś go jadłem,pamiętam że był bardzo dobry...ale zamiast pajdy chleba były ziemniaczki:)
meryen 2015-07-29
Mnie ten kolor zachwyca, choć przyznam szczerze, że wolę barszczyk, botwinkę albo buraczkową na ciepło;)
Pewnie dlatego, że w moim domu rodzinnym takiej się nie jadało, a jak wiesz, wiele z domu się wynosi (przepisów ma się rozumieć). Masz nawet talerz do stosunku, znaczy pod kolor:)
I powinnaś domagać się określonej kwoty za reklamę produktu, którą ktoś kiedyś lokowaniem nazwał.
asiao 2015-07-30
Klasyka... kulinarna na bazie literackiej :)
W moich stronach praktycznie nie znana ... to sobie popatrzę.
jerry61 2015-07-30
Robię coś podobnego,zamiast buraków szczaw a zamiast rosołu śmietana i trochę kwasu od ogórków.Miłego dnia.
Acha! robię taki bo nie lubię botwinki.
jokato 2015-07-30
apetycznie...
irena49 2015-07-30
apetyczna fotka......re: te drobne kwiatuszki to smagliczka, wydziela taki słodki zapach, te słoneczko to robiłam kilka dni temu jak słońce złapałam, bo ostatnio to tylko wieje i leje i zimno....
kuba52 2015-07-30
Wygląda apetycznie,a barszcz z młodych buraczków zafundowałam sobie w Trzebnicy na wczasach.Nie było w nim ziemniaków,tylko starte buraczki.
katka12 2015-07-30
mniam....
halka 2015-07-30
re:dziękuję Ci za podpowiedź;dobrze,że moja rodzina toleruje "wszystkie śmieci" w zupach więc na pewno ich nie zabraknie.Ogóreczek i jajeczka zawsze dodaję.Przy mojej botwince buraczki są maleńkie;ja je tylko pokroję.Już widzę jakby go jadła teściowa syna:)...ona wszystko wyławia i stroi brzegi talerza:):)
pasja44 2015-07-31
Uwielbiam :-)