[29766078]

*...i chołodziec litewski milcząc żwawo jedli...*

jaworr

jaworr 2015-07-29

Apetyczny chłodnik, narobiłaś mi smaku....:))
Bardzo lubię zupy, szkoda że przez monitor nie skosztuję...:))

rajska

rajska 2015-07-29

milczkiem? .......to znaczy bez siorbania :)

halka

halka 2015-07-29

No,nie....jadę do sklepu po botwinkę;narobiłaś mi takiego apetytu,że język mi chce uciec gdy patrzę:),... może pomoże w upał bo już nie wiem co gotować.Kefir i młode ziemniaczki z koperkiem,już się rodzince przejadły.

franek9

franek9 2015-07-29

Nie cierpię botwinki:)).....chyba,że to zupka z jagodami :))

pantoja

pantoja 2015-07-29

Powiem Halinko, że to nasza ulubiona zupa. Na *wyjściowo* dodaję pokrojone w kosteczkę białka jajek i szczypiorek. Ta jest w stanie roboczym. Nie ma tłuszczu, zimna nie może mieć. Rosół gotuję poprzedniego dnia, wstawiam do lodówki i odtłuszczam. Przepis z kuchni litewskiej:)

franek9

franek9 2015-07-29

Re:skoro tak chwalisz,to muszę spróbować..raz kozie.... i tak dalej :)))

elap6

elap6 2015-07-29

O kurcze ale mam ochotę na taką zupkę....może za dwa tygodnie zjem :-)
Oczywiście jak sobie ugotuję :-)

styna48

styna48 2015-07-29

Uwielbiam tę zupę, pyszna jest.

luko40

luko40 2015-07-29

Kiedyś go jadłem,pamiętam że był bardzo dobry...ale zamiast pajdy chleba były ziemniaczki:)

meryen

meryen 2015-07-29

Mnie ten kolor zachwyca, choć przyznam szczerze, że wolę barszczyk, botwinkę albo buraczkową na ciepło;)
Pewnie dlatego, że w moim domu rodzinnym takiej się nie jadało, a jak wiesz, wiele z domu się wynosi (przepisów ma się rozumieć). Masz nawet talerz do stosunku, znaczy pod kolor:)
I powinnaś domagać się określonej kwoty za reklamę produktu, którą ktoś kiedyś lokowaniem nazwał.

asiao

asiao 2015-07-30

Klasyka... kulinarna na bazie literackiej :)
W moich stronach praktycznie nie znana ... to sobie popatrzę.

jerry61

jerry61 2015-07-30

Robię coś podobnego,zamiast buraków szczaw a zamiast rosołu śmietana i trochę kwasu od ogórków.Miłego dnia.
Acha! robię taki bo nie lubię botwinki.

jokato

jokato 2015-07-30

apetycznie...

irena49

irena49 2015-07-30

apetyczna fotka......re: te drobne kwiatuszki to smagliczka, wydziela taki słodki zapach, te słoneczko to robiłam kilka dni temu jak słońce złapałam, bo ostatnio to tylko wieje i leje i zimno....

pimpoli

pimpoli 2015-07-30

...pachnący apatycznie koperkiem :)

pimpoli

pimpoli 2015-07-30

*apetycznie.

kuba52

kuba52 2015-07-30

Wygląda apetycznie,a barszcz z młodych buraczków zafundowałam sobie w Trzebnicy na wczasach.Nie było w nim ziemniaków,tylko starte buraczki.

hled45

hled45 2015-07-30

ale narobiłaś smaku....

katka12

katka12 2015-07-30

mniam....

halka

halka 2015-07-30

Botwinkę kupiłam...dziś u mnie będzie chłodnik:)

halka

halka 2015-07-30

re:dziękuję Ci za podpowiedź;dobrze,że moja rodzina toleruje "wszystkie śmieci" w zupach więc na pewno ich nie zabraknie.Ogóreczek i jajeczka zawsze dodaję.Przy mojej botwince buraczki są maleńkie;ja je tylko pokroję.Już widzę jakby go jadła teściowa syna:)...ona wszystko wyławia i stroi brzegi talerza:):)

pasja44

pasja44 2015-07-31

Uwielbiam :-)

azalia1

azalia1 2015-08-08

Ojejkuuu poproszę przepis na priv .. tak apetycznie wyglada..

dodaj komentarz

kolejne >